Patrycja Denisiuk

  • 05.07.2019, 14:24 (aktualizacja 08.07.2019, 17:31)
  • (jlk)
Patrycja Denisiuk
Patrycja Denisiuk mieszka w Wisznicach. Kocha eksperymentować w kuchni.

– Od najmłodszych lat podpatrywałam babcię, a potem mamę, jak gotują. Kiedy miałam 15 lat, musiałam zaopiekować się młodszym rodzeństwem, gdyż mama wyjechała za granicę. Wtedy rozwijałam się i wymyślałam nowe potrawy – opowiada kobieta. Przyznaje jednocześnie, że jej dania smakowały innym, dlatego zainteresowali się nimi znajomi. – Zaczęłam robić pierogi na zamówienie. Szczególnie dumna jestem z pierogów z miętą według przepisu babci. Wystawiałam je na dożynkach i każdemu bardzo smakowały – dodaje.

Obecnie w kuchni pomagają jej synowie Miłosz i Filip. Jak sama przyznaje, ciasto pierogowe robi "na oko". Latem dodaje do niego sezonowe owoce, takie jak np. truskawki. Zimą zastępuje je serem, herbatą miętową, mięsem, soczewicą lub kapustą z grzybami. – Marzy mi się własna pracownia, ale na realizację tego pragnienia będę musiała jeszcze poczekać – podsumowuje Patrycja Denisiuk. 

Aby zagłosować na Patrycję Denisiuk należy wyciąć kupon z aktualnego numeru Słowa Podlasia lub wysłać SMS o treści SGK.1 na numer 7248 (Koszt 2,46 zł z VAT za SMS)

(jlk)
Podziel się:
Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu Słowo Podlasia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (Domaniewska 17/19/133, 02-672) jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe