W audycji „Najlepszy weekend” prowadzonej przez Odetę Moro w soboty między godziną 11 i 14, pojawiają się opowieści Karola Okrasy o miejscach w Polsce i na świecie, które warto odwiedzić ze względu na niezwykłe potrawy i tradycje kulinarne. W „Okrasie na weekend” kucharz opowiadał już między innymi o czerninie, potrawach z ziemniaków i kapusty oraz o kuchni średniowiecznej. Wspominał też o Podlasiu.
– Są dwa regiony, które prawdopodobnie biją się o miano stolicy polskiego ziemniaka. Jest to Podlasie i jest to Wielkopolska. Ja nie chciałbym się narazić żadnemu z tych regionów, bo i do jednego i do drugiego z przyjemnością jeżdżę – mówił na antenie Karol Okrasa. – Pyry z gzikiem cenię sobie niezwykle, aczkolwiek cepeliny lubię bardziej. Ale nie zawsze, bo jest to jednak duża porcja…




![Tuczna. Posadzili 300 drzewek [ZDJĘCIA] Tuczna. Posadzili 300 drzewek [ZDJĘCIA]](https://static2.slowopodlasia.pl/data/articles/sm-4x3-tuczna-posadzili-300-drzewek-zdjecia-1766050341.jpg)






![Autostrada A2. Kierowcy szykują się na otwarcie obwodnicy Siedlec [ZDJĘCIA] Autostrada A2. Kierowcy szykują się na otwarcie obwodnicy Siedlec [ZDJĘCIA]](https://static2.slowopodlasia.pl/data/articles/sm-4x3-autostrada-a2-kierowcy-szykuja-sie-na-otwarcie-obwodnicy-siedlec-zdjecia-film-1766061486.jpg)







Napisz komentarz
Komentarze