Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 5 grudnia 2025 12:42
Reklama
Reklama
Reklama

Radzyń Podlaski: Spomlek chce być coraz bardziej eko

Mleczarnia wychodzi z założenia, że jej działalność powinna być jak najmniej uciążliwa dla środowiska, a produkty przyjazne konsumentom. Dlatego, jak zapewniają władze firmy, od dawna wprowadzane są procedury proekologiczne w produkcji i pracy zespołu.
Radzyń Podlaski: Spomlek chce być coraz bardziej eko

Autor: fot. SM Spomlek

- Działamy zgodnie ze standardami ochrony środowiska i zrównoważonego rozwoju. Uważamy, że każde działania prośrodowiskowe są ważne dla lokalnej, ale również globalnej ochrony środowiska. Każda inwestycja, proces, mikro zdarzenie ograniczają negatywny wpływ na to, jakim powietrzem oddychamy, jaką wodę pijemy i ile energii zużywamy. Naszym nadrzędnym celem, jest minimalizacja wpływu naszej działalności na środowisko oraz optymalizacja zużycia zasobów naturalnych. System pozwala nie tylko na zmniejszanie wpływu naszej organizacji na środowisko, ale również stwarza szansę na osiągnięcie realnych korzyści biznesowych. Dzięki wysokiej świadomości proekologicznej naszych pracowników, w zakładzie podejmowane są różnorodne działania pozwalające na osiągnięcie zamierzonych efektów środowiskowych – mówi Bożena Nowak, kierownik ds. zarządzania jakością Mleczarni Spomlek.

(...)

Cały artykuł przeczytacie w radzyńskim wydaniu Słowa Podlasia z 4 maja


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama