Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 5 maja 2024 23:01
Reklama
Reklama

Powiat Bialski: Międzynarodowe gotowanie w OHP

Cztery zespoły kucharzy z Polski i zagranicy stanęło przy stołach, by stworzyć dania, które zachwycą jurorów. Wszystko w ramach projektu "Jarskie Podlaskie" przeprowadzonego przez Europejskie Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Roskoszy.
Powiat Bialski: Międzynarodowe gotowanie w OHP

Już po raz drugi hufce pracy przeprowadziły konkurs kulinarny, w którym znajomością tworzenia potraw pochwalić się mogli ich wychowankowie. – W ubiegłym roku konkurs był pomyślany, jako wydarzenie o zasięgu lokalnym. Tym razem postanowiliśmy zrobić z tego wydarzenie międzynarodowe i zaprosiliśmy drużyny z Łucka na Ukrainie i Brześcia białoruskiego – mów Karol Sudewicz, dyrektor ECKiW OHP w Roskoszy.

Kulinarne dokonania młodych kucharzy oceniało jury pod kierunkiem Katarzyny Skawińskiej kierowniczki pionu gastronomii firmy Rota z Białej Podlaskiej. To ono zadecydowało, że pierwszą nagrodę przyznać należy Julii Nikończuk z Łucka na Ukrainie.

Drugie miejsce zajął Dawid Pawłowski ze środowiskowego hufca pracy w Lublinie. Na trzecim kulinarne zmagania ukończył reprezentant bialskiego OHP - Karol Sacharczuk.

Cały artykuł przeczytacie w najnowszym numerze i e-wydaniu Słowa Podlasia, 16/2018

Joanna Danielewicz


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
News will be here
Reklama